REZALEC JULIENE TRAKCEV – REZANCEV IZ SADJA IN ZELENJAVE
s katerim lahko narežete v rezinice ali Julienne trakce vse vrste sadja, zelenjave in celo polmastnih sirov in mehkih klobas.
Na močnem ročaju, se rezilo iz nerjavečega jekla, z majhnimi zobci – rezalci.
Nazobčano rezilo obrnemo proti sadju, zelenjavi in nož pomikamo DOL.
Na vsaki strani ročaja pa se nahajata še dva nožiča: OVALEN in TRIKOTEN s katerima pa odstranjujemo »očesa« ali pa ju uporabljamo za dekorativno rezanje – garniranje.
Še večjo uporabno vrednost pomočnika pa dosežemo s pomočjo robustne deščice iz kvalitetne plastične mase v katero s spodnje strani zataknemo lupilec, tako, da je nož viden s sprednje strani in si tako naredimo vodilo za rezanje. Skica spajanja se nahaja na spodnji strani oranžne deščice.
V tem primeru, so rezanci krajši, lahko pa na tak način sesekljamo čebulo za omake in golaže.